شناخت آبزیان

معرفی و شناخت ماهی فایتر | 0 تا 100 هرآنچه باید از ماهی بتا یا فایتر باید بدانید !

مشخصات کامل ماهی فایتر یا ماهی بتا
  • ماهی فایتر (ماهی جنگجوی سیامی)، با نام علمی Betta splendens، یکی از محبوب‌ترین و در عین حال چالش‌برانگیزترین ماهی‌های آکواریومی است. این موجودات زیبا و رنگارنگ به خاطر باله‌های بلند و رفتار پرخاشگرانه نرها شناخته می‌شوند. اگر قصد دارید از این ماهی زیبا در آکواریوم خود نگهداری کنید، باید اطلاعات کافی در مورد نیازها و شرایط نگهداری آن داشته باشید.

    در این راهنمای جامع، تمام اطلاعات لازم را برای نگهداری و پرورش ماهی فایتر در اختیار شما قرار خواهیم داد. از انتخاب آکواریوم مناسب و شرایط نورپردازی گرفته تا تغذیه و تولید مثل، به طور کامل به بررسی این موارد می‌پردازیم. بنابراین، با ما تا انتهای این محتوا همراه باشید!

    مشخصات ماهی فایتر

    می‌توان ادعا کرد که هر نژادی از ماهی‌ها، در کنار داشتن ویژگی و رفتارهای یکسان، خصوصیات انحصاری دارند که باعث تمایز آن‌ها از سایر ماهی‌ها می‌شود. در همین راستا، ماهی فایتر هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ رفتاری، نقاط تمایز زیادی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

     قبل از اینکه ادامه ی این مقاله را مطالعه کنید به شما پیشنهاد میکنیم تا ویدیوی زیر را تا به انتها تماشا کنید .

     

    زیستگاه ماهی فایتر

    زیستگاه طبیعی ماهی جنگجو به منطقه آسیای جنوب شرقی و کشورهایی مانند تایلند، کامبوج، مالزی و غیره برمی‌گردد. در این منطقه، اغلب ماهی‌های فایتر بومی در آب‌های گرم و شیرین زندگی می‌کنند و برای یافتن آن‌ها می‌توان به شالیزارها، نهرها و گودال‌های منطقه رجوع کرد. ماهی فایتر محل زندگی خود را در آب‌های عمیق و پهناوری می‌سازد و به همین خاطر، شرایط آکواریوم ما برای نگهداری این دسته از ماهی‌ها باید شبیه به محل واقعی زندگی او باشد. باید افزود که در این منطقه، پوشش‌های گیاهی متنوعی وجود دارند و بستر زیستگاهشان، مملو از شن و ماسه است. (توجه کنید که وجود پوشش گیاهی موجب ایجاد حس امنیت و شرایط مناسب برای پنهان شدن ماهی فایتر می‌شود.)

    شما میتوانید برای خرید دکوراسیون آکواریوم و چوب آکواریوم به این دسته بندی ها مراجعه کنید .

     

    ظاهر و رنگ ماهی فایتر

    عکس ماهی فایتر

    ماهی جنگجو ویژگی‌های به‌خصوصی از لحاظ ظاهری دارد. این ماهی‌ها به خاطر داشتن طیف وسیعی از رنگ‌ها از جمله قرمز، آبی، سبز و غیره مشهورند. همچنین، رنگ و طرح‌های ترکیبی خاصی از ماهی فایتر مانند سیامی، پلنگی، هالووین و غیره وجود دارد که باعث محبوبیت هر چه بیشتر این ماهی در بین علاقه‌مندان دنیای آکواریوم می‌شود. همچنین بهتر است بدانید که رنگ ماهی فایتر به مرور زمان متناسب با شرایط آکواریوم تغییر می‌کند.

     

    باله‌ها

    ماهی فایتر فلس‌های درخشان و براقی دارد و از انواع فلس‌های آن می‌توان به فلس مرواریدی، فلزی و مات اشاره کرد. اغلب ماهی‌های فایتر باله‌های رنگارنگ بلند و روانی دارند که می‌توانند تا 180 درجه باز شوند و در دل آب جلب توجه کنند. باید افزود که در برخی از انواع ماهی‌های فایتر، باله‌های کوتاه، پهن (پرچم مانند) و دوشاخه نیز مشاهده شده است. باله‌های ماهی فایتر علاوه بر ایجاد ظاهری جذاب، نقش حیاتی در ایجاد ارتباط و رفتار این دسته از ماهی‌ها ایفا می‌کنند که در ادامه بیشتر به آن‌ها می‌پردازیم.

     

    رفتار ماهی فایتر

    یکی از بارزترین ویژگی‌های ماهی جنگجو، که علت نام‌گذاری آن هم بدین دلیل است، داشتن خلق‌وخوی تهاجمی می‌باشد. ماهی‌های فایتر غالباً قلمرو طلب و پرخاشگرند و به همین خاطر، میل زیادی برای حمله به سایر ماهی‌ها دارند. باید افزود این دسته از ماهی‌ها هنگام پرخاشگری و تغییر خلق‌وخو، رنگشان تیره می‌شود. برای اینکه بتوانید از میزان تهاجمی بودن رفتار ماهی فایتر بکاهید، باید شرایط مناسب زیست را فراهم سازید.

    شما برای بررسی شرایط سازگاری ماهی فایتر یا بتا میتوانید به ربات بررسی سازگاری ماهی مراجعه کنید .

     

    ویژگی‌های فیزیکی و اندازه ماهی فایتر

    در کنار داشتن رنگ‌های منحصر به فرد در نژادهای گوناگون ماهی فایتر، این ماهی اندام و تناسب فیزیکی متفاوتی نیز دارد. برای مثال، فرم بدن ماهی فایتر اغلب کشیده و دوکی شکل است که باعث حرکت سریع‌تر آن در آب شده و شکار را برای آن‌ها آسان‌تر می‌کند. همچنین، به‌خاطر داشتن سر نسبتاً بزرگ و دهان کوچک و رو به بالا، ماهی فایتر هم قدرت بینایی و شنوایی بالایی دارد و هم از توانایی خوردن غذاهای ریز مثل حشرات و لارو برخوردار است. اندازه طبیعی ماهی فایتر بین 1.5 تا 3 اینچ است که تحت تأثیر عواملی مانند نژاد، جنسیت، شرایط نگهداری و غیره تغییر می‌کند.

     در ادامه یک ویدیوی دیگر برای معرفی بیشتر ماهی بتا برای شما قرار دادیم ، قبل از مطالعه ی ادامه ی مقاله ، این ویدیو را تا به انتها تماشا کنید .

     

     تشخیص جنسیت ماهی فایتر

    در میان تشخیص نر و ماده ماهی بتا، تفاوت‌های کلیدی وجود دارد که در زمان بلوغ، این تفاوت‌ها مشهودتر هستند. در ادامه، چندین نقطه تمایز دو جنسیت نر و ماده ماهی فایتر را آورده‌ایم:

     

    •       ماهی فایتر نر باله‌های مخرجی بلند، نوک تیز و برآمدگی آبششی دارد؛ این اصل، در حالی است که ماهی جنگجو ماده باله‌های دمی و مخرجی کوتاه‌تر و فاقد برآمدگی کششی هستند.
    •       شدت شادابی رنگ و طیف رنگ ماهی فایتر نر به مراتب از ماهی فایتر ماده بیشتر است.
    •       سایز و شکل ماهی فایتر نر، بزرگتر و کشیده‌تر است.
    •       ماهی فایتر ماده اغلب رفتار صلح‌آمیز و آرام‌تری دارد و می‌تواند در کنار سایر گروه‌های ماهی‌ها زندگی کند.
    •       برخی از ماده‌ها ممکن است لکه‌های تخمک‌گذاری داشته باشند که نقاط صورتی یا سفیدی روی بدن آنها در نزدیکی باله‌های مخرجی ظاهر می‌شود و قبل از تخم‌ریزی قابل مشاهده است.

     

     انواع ماهی فایتر

    ماهی بتا

    بنابر دلایل گوناگونی، انواع نژادهای ماهی جنگجو وجود دارند که برخی از آنها به خاطر جهش‌های ژنتیکی به وجود آمده‌اند و برخی به عوامل محیطی مربوط می‌شود. در این بین، چندین نژاد متنوع و رنگارنگ وجود دارند که شناسایی آنها می‌تواند در فرآیند آشنایی با ماهی بتا یا همان فایتر و خرید آن تأثیرگذار باشد:

     

    •       سیامی: یکی از قدیمی‌ترین نژادهای ماهی فایتر سیامی است که بدنی قرمز روشن با باله‌های آبی یا سبز دارد.
    •       هافمون: فایتر هافمون را نیمه ماه نیز می‌نامند که این اسم‌گذاری به خاطر باله‌های دمی است که ۱۸۰ درجه باز می‌شود.
    •       فایتر رز تیل: برخی از ماهی‌های فایتر باله‌های دمی بلند و پرپشت و همانند گل رز دارند که آنها را با اسم رز تیل می‌شناسند. این نژاد از ماهی بتا روی بدن خود جزئیات زیادی از لحاظ رنگ و طرح دارد.
    •       پلاکت: اگر به دنبال نسخه‌ای وحشی‌تر از ماهی فایتر هستید، می‌توانید به خریداری فایتر پلاکت بپردازید. پلاکت‌ها بدنی کم‌حجم با باله‌های کوتاه دارند و جزو نژادهای سنتی ماهی بتا هستند.
    •       گوش فیلی: فایتر گوش فیلی باله‌های مخرجی بلند و پهنی دارد که همانند گوش فیل است. جنسیت نر این نژاد از ماهی‌های فایتر رنگ‌های مختلفی دارد و باله‌های مخرجی بسیار بلند و پرپشتی دارد.
    •       فایتر دلتا تیل: با داشتن باله‌های دمی مثلثی شکل، فایتر دلتا تیل یکی از محبوب‌ترین انواع ماهی فایتر است. دم این ماهی از بدن او شروع می‌شود و زمانی که به سمت نوک دم پیش می‌رویم، پهنای دمش بیشتر می‌شود.

     

     شرایط نگهداری ماهی فایتر

    عکس ماهی جنگجوی سیامی

    در کنار تمام شباهت‌های محیط زیست ماهی‌ها باید توجه کرد که هر یک نیاز به محیط زندگی به خصوص خود دارند. از این رو نمی‌توان هر گونه از ماهی را در کنار یکدیگر در یک محیط آکواریومی رشد و پرورش داد. شرایط نگهداری ماهی فایتر نیز دارای المان‌های کلیدی مختلفی است که در ادامه درباره آنها بحث می‌کنیم.

     

     ظرف نگهداری ماهی فایتر

    انتخاب آکواریوم مناسب برای زیست ماهی بتا ضروری است. آکواریوم مطلوب برای ماهی جنگجو بهتر است شکل مستطیلی داشته و جنس آن شیشه‌ای باشد. جنس‌های دیگر آکواریوم مانند آکواریوم پلاستیکی یا اکریلیکی به مرور زمان کدر یا خراشیده شده و کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهند.

     برای مشاهده آکواریوم ریملس ، آکواریوم شرکتی و آکواریوم شیشه خم بر روی نام آنها کلیک کنید .

    در کنار خرید آکواریوم، باید درب مناسبی نیز برای آن تهیه کنید، زیرا فایترها می‌توانند ارتفاع‌های بلندی بپرند و به بیرون از آکواریوم بیفتند. همچنین، تهیه دستگاه فیلتراسیون ملایم آب برای حذف مواد زائد و غیر لازم ضروری است. همچنین، باید افزود که اگر می‌خواهید ماهی شما طول عمر طولانی‌تری داشته باشد، باید گیاهان گوناگون و روشنایی مناسبی را تهیه کنید تا در کنار کاهش استرس و رفتارهای پرخاشگرانه، سلامت ماهی خود را تضمین کنید.

     

     روشنایی مناسب برای ماهی فایتر

    عکس ماهی بتا

    یکی از موثرترین پارامترها در ایجاد شرایط مناسب برای زیست ماهی، تأمین روشنایی است. ماهی جنگجو نیز برای رشد و تکثیر، به شرایط به خصوصی از لحاظ روشنایی نیازمند است:

     

    1.     تنظیم میزان نور: ماهی بتا به ۸ الی ۱۰ ساعت نور در روز برای زیست و نمو نیاز دارد.
    2.     خرید نور مناسب: اکثر آکواریوم‌دارها از لامپ‌های LED برای نوررسانی به ماهی‌ها استفاده می‌کنند. لامپ‌های LED غالباً کم‌مصرف بوده و گرمای کمی تولید می‌کنند و از این رو انتخاب مناسبی هستند. علاوه بر این، سعی کنید تا از افزایش یا کاهش ناگهانی نور نیز جلوگیری کنید تا نوررسانی طبق روال عادی انجام شود.
    3.     تنظیم موقعیت نور: در هر سایز و اندازه‌ای از آکواریوم‌ها و هر میزان ماهی که در آنجا زندگی می‌کنند، باید نور را به شکلی تنظیم کنید که سرتاسر آکواریوم را پوشش دهد. توجه داشته باشید که اگر آکواریوم شما بسیار بزرگ است، ممکن است یک منبع نور برای نوررسانی کافی نباشد؛ از این رو می‌توانید از چندین لامپ با قدرت کمتر استفاده کنید تا هیچ نقطه تاریکی در آکواریوم وجود نداشته باشد. همچنین، نباید از نور مستقیم LED یا نور خورشید برای نوررسانی استفاده کنید. نور خورشید می‌تواند موجب افزایش دمای آب شود که این مسئله شرایط زیست نامناسبی می‌سازد.
    4.     ایجاد روتین برای روشنایی: بهتر است قبل از نورپردازی در آکواریوم، برنامه‌ریزی مناسبی برای تایم روشن شدن و خاموشی نور داشته باشید. برای انجام این کار می‌توانید از یک تایمر اتوماتیک برای تنظیم روشنایی استفاده کنید یا یک چرخه روز و شب طبیعی را به کار گیرید. استفاده از چرخه‌های طبیعی می‌تواند از روشن ماندن چراغ در طول شب جلوگیری کند و به کاهش هزینه‌های برق نیز کمک کند.

     

    به طور کلی، ماهی بتا به میزان مشخصی از روشنایی نیازمند است که تأمین آن مزایایی از جمله افزایش میزان سلامتی، حفظ رنگ، بهبود رفتار (فعال‌تر شدن ماهی برای شنا و کاوش در آب) و رشد گیاهان آکواریوم را به همراه دارد.

    برای دیدن و خرید انواع مختلف و متنوع نور آکواریوم بر روی نام آن کلیک کنید .

     

     دمای آب مناسب ماهی فایتر

    اگر با علائمی چون بی‌حالی، تنفس سریع، پرخاشگری غیرمعمول، رنگ‌پریدگی و غیره در ماهی بتا خود مواجه شدید، باید دمای آب را مجدداً تنظیم کنید. میزان آب مورد نیاز برای آکواریوم ماهی جنگجو حداقل 10 لیتر برای ماهی فایتر نر و 5 لیتر برای ماهی بتا ماده است تا بتوانند فضای کافی برای کاوش در آب داشته باشند. محدوده دمایی ایده‌آل برای فایتر ماهی نیز بین 24 تا 28 درجه است. اگر از دستگاه‌های تنظیم دما پیشرفته استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را بر روی 25 درجه تنظیم کنید تا مناسب‌ترین شرایط دمایی را فراهم کنید. در این بین، نکات ویژه‌ای برای ساخت شرایط دمایی وجود دارد که عبارتند از:

    •       از یک بخاری آکواریومی استفاده کنید.
    •       دماسنج مخصوص آکواریوم را در محل نگهداری ماهی قرار دهید.
    •       از قرار دادن آکواریوم در معرض نور خورشید خودداری کنید.
    •       از یک درب محکم برای جلوگیری از تبخیر آب در آکواریوم استفاده کنید.
    •       سعی کنید 30 تا 50 درصد آب آکواریوم را به‌صورت هفتگی عوض کنید.

     برای کنترل دما ، از دماسنج آکواریوم استفاده کنید و همچنین برای اینکه سطح دما را ثابت نگه دارید یک بخاری آکواریوم تهیه کنید .

    ماهی‌های سازگار با ماهی فایتر

    اگر صاحب یک آکواریوم با انواع نژادهای مختلف ماهی هستید، در انتخاب ماهی‌های سازگار با ماهی بتا باید دقت کافی را داشته باشید. ماهی‌های فایتر رفتار تهاجمی دارند و به همین خاطر نباید از ماهی‌های پرخاشگری مانند خودشان استفاده کنید. همچنین، قرار دادن ماهی‌های کوچک‌تر در کنار ماهی فایتر می‌تواند موجب خورده شدن آن‌ها توسط ماهی فایتر شود. توجه داشته باشید ماهی‌های بزرگ و گوشتخوار، ماهی‌هایی با باله‌های بلند و ماهی‌های خجالتی و کم‌تحرک نیز از مواردی هستند که نباید آن‌ها را با ماهی جنگجو در یک آکواریوم قرار دهید.

     

    در نظر گرفتن میزان فعالیت ماهی‌ها نیز اهمیت زیادی دارد. ماهی‌های پرجنب‌وجوش می‌توانند موجب استرس و اضطراب ماهی فایتر شوند. به همین دلیل، هنگام خرید ماهی‌هایی مانند گوپی، هاتوری، زبرا دانیو یا حلزون‌ها را در نظر بگیرید. بنابراین، در کنار استفاده از یک آکواریوم بزرگ با گیاهان متنوع و بهره‌گیری از تجربه خود در طول پرورش ماهی بتا، می‌توانید از نکات بالا نیز استفاده کنید.

     در ادامه برخی از ماهی های سازگار با ماهی فایتر را برای شما لیست میکنیم : 

     

     نگهداری ماهی فایتر در تنگ

    همان‌گونه که در پاراگراف‌های قبلی بررسی شد، ماهی جنگجوی سیامی باید فضای کافی برای کاوش، شنا و تخلیه انرژی خود داشته باشد. از این رو نگهداری آن در یک تنگ کوچک فضای کمی را برای او فراهم می‌کند و مشکلاتی مانند استرس، کسل شدن ماهی و افزایش رفتارهای پرخاشگرانه را به دنبال دارد. همچنین، در اکثر تنگ‌ها از سیستم‌های فیلتراسیون استفاده نمی‌شود که این موضوع می‌تواند موجب افزایش آمونیاک و نیترات و در نتیجه بیمار شدن ماهی شود.

    در نهایت باید افزود که تنگ‌ها می‌توانند آسیب زیادی به باله‌های بلند و ظریف فایتر وارد کنند و به خاطر این دلایل، گزینه ایده‌آلی برای نگهداری ماهی فایتر نیستند.

     

    بررسی و معرفی غذاهای ماهی فایتر

    وابسته به سن، میزان غذای فایتر در طول روز متغیر است؛ به طوری که ماهی جنگجو بالغ در طول روز به ۱ الی ۲ وعده غذایی برای داشتن زیست مطلوب نیاز دارد و برای تغذیه لارو فایتر، به ۳ الی ۴ وعده متنوع نیاز است. بنابراین، از تجربه و مشاهدات خود در شیوه تغذیه ماهی فایتر باید استفاده کنید و از تغذیه بیش از حد به آن‌ها خودداری کنید.

     

     انواع غذاها برای ماهی فایتر

    ابتدا بهتر است ویدیویی کامل از معرفی غذای ماهی فایتر یا بتا را تا انتها تماشا کنید .

    سوالی که ممکن است برای بسیاری از صاحبان این ماهی زیبا پیش بیاید این است که آیا ماهی فایتر گیاهخوار است یا گوشتخوار؟ پاسخ این سوال به طور خلاصه این است که فایتر ماهی گوشتخوار است. اما ممکن است برخی از صاحبان به ماهی فایتر خود غذای گیاهی نیز بدهند، اما این غذا نباید به عنوان منبع اصلی تغذیه آن‌ها در نظر گرفته شود. داشتن رژیم غذایی مناسب و متنوع می‌تواند روند رشد ماهی فایتر را سرعت بخشد. برای همین منظور، انواع مختلفی از غذاها برای ماهی جنگجو وجود دارند که می‌توانید در صورت نیاز، آن را در برنامه غذایی این ماهی‌ها بگنجانید.

     

    یکی از انواع غذاهای ماهی جنگجوی سیامی، غذای پولکی است. غذای پولکی رایج‌ترین نوع غذا برای ماهی فایتر است و شامل مواد مغذی کامل و متنوعی می‌باشد. در کنار غذای پولکی، می‌توانید از غذای گرانول نیز استفاده کنید. گرانول‌ها دانه‌های کوچک و فشرده‌ای هستند و منبع خوبی از پروتئین و فیبر محسوب می‌شوند. این غذاها به دلیل داشتن چگالی زیاد، به انتهای آب می‌روند و برای ماهی‌های که در سطح شنا می‌کنند مناسب هستند.

     

    از غذاهای محبوب برای فایتر ماهی، غذای زنده است که شامل کرم خونی، توبیفکس، دافنی و غیره می‌شود که منبع سرشاری از پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ به حساب می‌آیند. یکی از معایب تغذیه با غذای زنده، وجود بیماری و انگل‌ها در آن‌ها است؛ به همین خاطر باید با خاطری جمع و مشورت با یک دامپزشک، غذای زنده را در برنامه غذایی ماهی فایتر قرار دهید. اما اگر اصرار زیادی بر تهیه غذای زنده دارید، می‌توانید از مواد غذایی منجمد مانند کرم خونی منجمد برای تغذیه ماهی فایتر استفاده کنید. این دسته از غذاها از نظر انتقال بیماری ضرر کمتری دارند و از لحاظ بهداشتی، سالم‌تر هستند.

     

    توجه: برای تغذیه لارو فایتر می‌توانید از زرده تخم‌مرغ، infusoria، میکروکرم‌ها یا غذای مخصوص لاروها استفاده کنید.

    برای خرید غذای ماهی با بهترین قیمت و کیفیت کلیک کنید .

     

     تولید مثل ماهی فایتر

    برای تولید مثل ماهی بتا و پرورش آن توسط خودتان، باید فعالیت‌های به خصوصی را انجام دهید که مرحله ابتدایی آن، آماده‌سازی آکواریوم است. طبق دستورالعمل‌های گفته شده، شرایط مناسب را در آکواریوم فراهم کنید و بگذارید که ماهی فایتر نر، با حرکات رقص‌گونه و رنگ روشن بدن خود، فایتر ماده را جذب کند. اگر نر موفق شود و ماده تمایل به جفت‌گیری داشته باشد، این دو کنار یکدیگر شنا کرده و ماده تخم‌های خود را آزاد کرده و نر آن‌ها را با اسپرم خود بارور می‌کند.

     

    توجه: از نشانه‌های باردار بودن ماهی فایتر ماده می‌توان به افزایش اشتها، برآمدگی شکم، تغییر رنگ، لانه‌سازی و تغییر رفتار فایتر نر اشاره کرد.

     

    پس از تخم‌ریزی، ماهی بتا نر را از آکواریوم خارج کنید تا تخم‌ها را نخورد. در این بین، تخم‌ها توسط ماهی به شکل خوشه‌ای در زیر سطح آب یا روی برگ گیاهان موجود در آکواریوم قرار می‌گیرند که در صورت نیاز می‌توانید آن‌ها را به آکواریومی جدا منتقل کنید.

     

    تخم‌ها در عرض یک تا دو روز هچ شده و در روزهای اولیه زندگی از کیسه زرده خود تغذیه می‌کنند. پس از گذشت چند روز می‌توانید از خوراک‌های موجود برای لاروهای فایتر استفاده کنید. توجه داشته باشید که حفظ کیفیت آب و جلوگیری از رشد جلبک و تجمع مواد زائد می‌تواند فرآیند تبدیل شدن آن‌ها به ماهی‌های شاداب و سرزنده را کوتاه‌تر کند.

     

    نشانه‌های ماهی فایتر سالم

    زمانی که ماهی‌ها از وضعیت سلامتی مطلوبی برخوردار باشند، رفتارهای یکسانی را از خود نشان می‌دهند. این نشانه‌ها شامل موارد زیر هستند:

     

    •       فعالیت بالا
    •       خوش‌اشتهایی
    •       شادابی در رنگ بدن و باله
    •       باله‌های سالم و بدون پوسیدگی یا پارگی
    •       چشم‌های شفاف و واضح
    •       پوشش فلس صاف و بدون لکه
    •       حفظ تعادل مناسب

    اگر هر یک از موارد بالا از شرایط ایده‌آل دور شوند، نشانه‌ای از آن است که ماهی شما دچار بیماری شده است. برای حفظ سلامتی ماهی فایت خود باید به طور منظم شرایط محیطی اکواریوم را تنظیم کنید. همچنین، داشتن تغذیه مناسب و نگه‌داری تمیز از اکواریوم می‌تواند در بهبود سلامتی ماهی بتا کمک کند.

     

    بیماری‌های ماهی فایتر

    همانند هر گونه ماهی دیگری، ماهی‌های فایتر نیز می‌توانند به بیماری دچار شوند؛ بنابراین، پیشگیری و درمان به موقع می‌تواند از وقوع مشکلات جلوگیری کند. همچنین، شناخت بیماری‌ها و علت وقوع هر یک می‌تواند در ایجاد و حفظ محیط سالم کارآمد باشد:

     

    •       پوسیدگی باله: بیماری‌های باکتریایی باعث پوسیدگی و کدر شدن باله‌های ماهی فایتر می‌شوند. علاوه بر این، عدم پیشگیری از پوسیدگی باله می‌تواند موجب شدت گرفتن میزان باکتری‌ها و افزایش بیماری شود که در نهایت، منجر به پارگی و مرگ ماهی می‌شود.
    •       سفیدک پوستی: بیماری‌های انگلی در اکثر محیط‌های آبی وجود دارند که موجب شکل‌گیری لکه‌های سفید پنبه‌ای روی بدن، باله‌ها و آبشش‌های ماهی‌ها می‌شوند.
    •       لکه مخملی: اگر ماهی فایتر شما دچار التهاب و برامدگی چشم است، به احتمال زیاد درگیر بیماری تورم چشم شده که برای درمان آن باید از میزان باکتری‌های آب بکاهید.
    •       بیماری‌های انگلی داخلی: برخی از غذاهای زنده ماهی فایتر مانند کرم‌ها، تاج‌کشان و کوکسیدی‌ها شامل انگل‌هایی هستند که می‌توانند باعث لاغری، کم‌رنگ شدن، ضعف و کاهش اشتها در ماهی‌های فایتر شوند.

    تترا علاوه بر عرضه انواع داروی ماهی آکواریومی ، لوازم و تجهیزات آکواریوم را با تنوع قیمتی و کیفیت بالا به شما عزیزان ارائه میدهد .

    درمان بیماری ماهی بتا

    از آنجایی که برخی از بیماری‌های آبزیان علائم یکسانی دارند، تشخیص صحیح و به موقع آن‌ها می‌تواند در روند درمان تأثیر زیادی بگذارد. در بخش قبلی، علائم رایج‌ترین بیماری‌ها را گفتیم و اکنون، برای درمان این بیماری‌ها روش‌های کلی را در ادامه معرفی خواهیم کرد:

     

    •   حمام مالاکیت سبز: از روش‌های متداول درمان بیماری سفیدک پوستی، استفاده از حمام مالاکیت سبز است. معمولاً این شیوه درمانی برای کاهش علائم بیماری سفیدک پوستی در ماهی فایتر استفاده می‌شود و ممکن است برای سایر ماهیان یا بیماری‌ها کارساز نباشد. برای استفاده از این متد درمانی، ماهی را به مدت 30 ثانیه در محلول مالاکیت سبز با غلظت 0.2 میلی‌گرم در لیتر حمام کنید. این کار را یک روز در میان به مدت 3 تا 5 بار تکرار کنید. سپس، دمای اکواریوم را به تدریج تا 30 سانتی‌گراد افزایش دهید.
    •   حمام قارچ‌کش: حمام قارچ‌کش یکی از روش‌های رایج برای درمان بیماری لکه مخملی در فایتر ماهی است. این بیماری قارچی با لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه مخملی مانند روی بدن، باله‌ها و آبشش‌های ماهی ظاهر می‌شود. برای به‌کارگیری این شیوه درمانی، باید تحت نظر پزشک داروهای قارچ‌کشی را تهیه کرده و آن‌ها را طبق دستورالعمل‌های موجود به حمام ببرید.
    •   استفاده از داروهای صد انگل: داروهای ضد انگلی برای رفع بیماری‌های انگلی در ماهی فایتر استفاده می‌شود. برای درمان ماهی از طریق این دسته از داروها، ابتدا توسط یک اکواریوم‌دار با تجربه یا دامپزشک، دارو را تهیه کرده و سپس آن را از طریق ترکیب با غذا به اکواریوم استفاده کنید.

     

    نکته: رعایت بهداشت اکواریوم و کنترل مداوم رفتار ماهی‌ها می‌تواند در تنظیم مجدد سلامتی آن‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد. از این رو، ابتدا سعی بر پیشگیری از بیماری‌ها داشته و در صورت دچار شدن به بیماری، در کنار شیوه‌های درمانی گفته شده، از نظر متخصصین نیز استفاده کنید. همچنین، پس از اتمام روند درمانی ماهی، آن را به مدت یک تا دو هفته قرنطینه کنید تا علائم به‌شکل کاملی برطرف شود و ناقل بیماری نباشد.

     

    قیمت‌های مختلف ماهی فایتر در ایران

    معمولاً قیمت ماهی فایتر در بازار ایران بین ۵۰,۰۰۰ تا ۶۰۰,۰۰۰ تومان متغیر است. این گستره وسیع قیمتی به دلیل عواملی مانند نژاد، سن و سایر پارامترهای تاثیرگذار بر روی ماهی فایتر است.

    با توجه به اینکه ماهی فایتر قیمت بالایی دارد، می‌توانید آنها را هنگام تخفیفات در مناسبت‌های سالیانه از فروشگاه‌ها یا پرورش دهندگان معتبر خریداری کنید. هنگام خرید، از سلامت کامل ماهی مطمئن شوید و درباره نژاد و سابقه فروشگاه، تحقیقات لازم را انجام دهید.

     

    پیشنهاد مطالعه : سمندر مکزیکی

    کلام پایانی

    ماهی فایتر، که به عنوان ماهی بتا نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین ماهی‌های آکواریومی است. این ماهی زیبا و رنگارنگ به خاطر باله‌های بلند و رفتار پرخاشگرانه خود مشهور است. نگهداری از ماهی فایتر به دلیل نیازهای خاص آن، کمی چالش‌برانگیز است. آکواریوم مناسب، نورپردازی، دمای آب، تغذیه و هم‌زیستی با سایر ماهی‌ها از جمله عواملی هستند که باید برای سلامت و شادابی این ماهی به آنها توجه کرد.

     

    در این مقاله، به طور مفصل به بررسی این موارد پرداخته‌ایم و اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار داده‌ایم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید قائل شود!

    همچنین شما عزیزان میتوانید از منابع خارجی برای مطالعه در مورد ماهی فایتر یا ماهی بتا استفاده کنید .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۷ رای

    4 دیدگاه در “معرفی و شناخت ماهی فایتر | 0 تا 100 هرآنچه باید از ماهی بتا یا فایتر باید بدانید !

    1. حمید گفت:

      ماهی جنگجوی سیامی یا ماهی فایتر رو میشه داخل تنگ نگهداری کنیم ؟

      1. farzad گفت:

        بله فایتر رو میشه داخل تنگ هم نگهداری کرد

    2. قاسمی گفت:

      این ماهی بتا چند تا اسم داره بالاخره ؟
      ی جا نوشته ماهی فایتر ی جا نوشته ماهیذ جنگجوی سیامی ی جا ی چی دیگ
      به جز اینا اسم دیگ هم داره ؟

      1. farzad گفت:

        فایتر هم بهش میگن و بتا هم میگن

    3. کایزر گفت:

      سلام نویسنده این مقاله کیه؟ هرکس هست بر هر کی که دوست داری رحمت کنه. حتی از ویکی پدیا انگلیسی هم کامل تر بود

    4. نرگس گفت:

      سلام وقتی ماهی توی یه لیوان پلاستلکی کوچک هیت و یه زره اب داخل ظرفه چطور بفهمیم سالمه .و همین طور بعضی فایترا اب شش هاشون از بدنشون فاصله داره و بازه دلیلش چیه؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *