اسپرولینا چیست و برای ماهی ها چه فوایدی دارد ؟
توضیح مختصر
یکی از مشتاقانه ترین غذاهایی که به ماهی های گیاهخوار و جلبک خوار داده می شود ، غذای ماهی اسپیرولینا است .
ماهی های سیکلید مالاوی ، پلکو ها ، حلزون ها به محض انداختن آن در مخزن روی این غذا هجوم می آورند .
اسپرولینا به صورت پولکی ، گرانولی یا ویفر موجود است و برای هر اندازه ی ماهی انتخاب خوبی به شمار می رود .
بیشتر پولکی ها یا گرانول های آماده شده دارای آثاری از اسپیرولینا در غذا هستند .
این ماده یک افزودنی عالی برای غذا ماهی ها است زیرا به عنوان یک تقویت کننده سلامت و همچنین سرشار از پروتئین شناخته می شود .
حتی در حال حاضر به عنوان یک افزودنی خوب برای گنجاندن در رژیم غذایی انسان نیز شناخته شده است ،
اما چیزی که اسپیرولینا را بسیار خاص می کند ؟
اسپرولینا چیست ؟
اسپیرولینا در واقع سیانو باکتری است که بیشتر به عنوان جلبک سبز آبی شناخته می شود و یک جلبک گیاهی بسیار کوچک است .
فقط تا نیم میلی متر طول دارد . این سیانو باکتر شناور آزاد است که در دریاچه هایی با pH بسیار بالا و آب بسیار سخت یافت می شود .
دریاچه های در آفریقا ، آسیا و آمریکای جنوبی معمولا محل یافت شدن این نوع جلبک می باشند .
نام اسپیرولینا از ساختار مارپیچی جلبک گرفته شده است که مانند یک پلکان مارپیچ به دور خود می پیچد .
استفاده از اسپیرولینا به عنوان ماده غذایی درست به آزتک ها برمی گردد که آن را به نام Teocuitlatl می نامیدند که در ترجمه به معنای مدفوع سنگ است .
به طور وحشی در دریاچه چاد رشد می کند ، جایی که مردم محلی هنوز آن را به شکل کیک درست می کنند و از آن به عنوان افزودنی برای سوپ های خود استفاده می کنند .
فلامینگوها در دریاچه های دره ریفت آفریقا ، اسپیرولینا را به عنوان رژیم غذایی اصلی خود از آب جدا کرده و می خورند .
گله های این پرندگان به زندگی خود ادامه می دهند زیرا اسپیرولینا به راحتی در این آب ها در دسترس است .
ذخایر اسپیرولینا هرگز تمام نمی شود .
این ماده به عنوان یک رژیم غذایی با پروتئین بالا طبقه بندی می شود زیرا از 60٪ پروتئین گیاهی تشکیل شده
که هضم آن بسیار آسان است و بدیهی است که فاقد چربی یا کلسترول موجود در گوشت است .
اما حاوی مواد معدنی ضروری و اسیدهای چرب است که سیستم ایمنی ماهی را تقویت می کند .
برخلاف سایر جلبک ها ، هضم آن بسیار آسان است زیرا از دیوارههای سلولی نرم تشکیل شده است که از قند ها و پروتئین های پیچیده ساخته شدهاند ،
استفاده از این جلبکها بسیاری از مشکلات گوارشی که برخی از ماهیها با تغذیه سبزی ها یا جلبکهای دیگر از آن رنج میبرند ، را جلوگیری کند .
مهم ترین نتایج مثبت تغذیه ماهی شما با اسپرولینا
– تغذیه بااسپیرولینا سرعت رشد یکنواخت تری را برای ماهی شما به ارمغان می آورد .
– اسپیرولینا هضم غذا در بدن ماهی شما را بهبود می بخشد .
مواد مغذی بیشتری نیز از غذا استخراج می شود ، زیرا هیچ جزء غیرقابل هضم وجود ندارد .
– اسپیرولینا سیستم ایمنی ماهی را تقویت می کند و همچنین به جلوگیری از تورم شکم به دلیل مسدود شدن مجاری روده کمک می نماید .
– این ماده تولید آنزیمهای خاصی را افزایش میدهد که چربیهای هضم شده را به انرژی تجزیه میکنند تا اینکه اجازه دهند در بدن ماهی تجمع پیدا کنند .
– ثابت شده است که اسپیرولینا رنگ ماهی شما را بهتر نشان می دهد . این مورد به علت رنگدانه های کاروتن است که در جلبک ها یافت می شود .