دسته‌بندی نشده

ماهی پافر فاهاکا شرایط نگهداری،غذا و خصوصیات رفتاری

ماهی پافر فاهاکا
  • مشخصات کامل ماهی پافر فاهاکا شرایط نگهداری، تولید مثل و خصوصیات رفتاری

    ماهی پافر فاهاکا Fahaka Puffer یکی از محبوب‌ترین ماهیان آکواریومی است که در طول دهه‌های گذشته به عنوان یکی از مهمترین نمادهای زیبایی در آکواریوم‌ها به شمار می‌آمد.

    این ماهی جزء خانواده سیچلیدها است و در مناطق آب شیرین دور از دریا و رودخانه‌های آمازون و اورینوکو یافت می‌شود.

    نگهداری پافر فاهاکا:

    برای نگهداری ماهی پافر فاهاکا، باید به چند نکته حائز اهمیت توجه کرد.

    این ماهی به دلیل طبیعت شناور و فضای بزرگی که برای شنا کردن نیاز دارد، در آب‌های با حجم کمتر، جان خود را به خطر نمی‌اندازد، بنابراین حداقل حجم آب برای هر عدد ماهی پافر باید ۲۰۰ لیتر باشد.

    همچنین، دمای آب مناسب برای این ماهی باید بین ۲۵-۲۸ درجه سانتی‌گراد باشد.

     

    غذای پافر فاهاکا

    تغذیه ماهی پافر فاهاکا: 

    تغذیه مناسب ماهی پافر فاهاکا بسیار حائز اهمیت است و باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

    برای حفظ سلامتی این ماهی، باید به تأمین تغذیه عالی و تنوع غذایی مناسب برای آن توجه کنید.

    غذاهایی که برای تغذیه ماهی پافر فاهاکا مناسب هستند: 

    برای تأمین نیازهای تغذیه‌ای ماهی پافر فاهاکا، بهتر است از خوراک‌های غذایی شناخته شده و مرغوب به عنوان تغذیه اصلی این ماهی استفاده کنید.

    در طبیعت، ماهی پافر فاهاکا یک خوراک گوشت‌خوار است و در صورتی که غذای مناسب در اختیار نداشته باشد، ممکن است به افسردگی و بیماری‌های خطرناک مبتلا شود.

    غذاهای مناسب برای ماهی پافر فاهاکا شامل ماهی، میگو، گوشت مرغ و خرمای آب‌دار است.

    برای افزایش تنوع در تغذیه این ماهی، می‌توانید از خوراک‌های غنی از پروتئین مانند کرم، سوسک استفاده کنید.

    تعداد و زمان تغذیه ماهی پافر :

    تعداد و زمان تغذیه این نوع ماهی به دقت باید تنظیم شود. بهتر است برای تأمین تغذیه مناسب، غذای ماهی فاهاکا به صورت کوچک و مکرر در دسترس باشد.

    باید به عنوان یک نکته حائز اهمیت، نهایتاً در هر دو الی سه روز یکبار غذای ماهی پافر فاهاکا را تغذیه کنید.

    نوع خوراک و مقدار غذای ماهی پافر فاهاکا:

    برای تغذیه ماهی پافر فاهاکا، باید به نوع خوراک و مقدار غذای مناسب توجه کنید.

    بهتر است از خوراک‌های غنی از پروتئین استفاده کنید.

    همچنین، مقدار غذایی که به ماهی پافر تغذیه می‌دهید، باید بر اساس اندازه و وزن ماهی محاسبه شود.

    به طور کلی، باید به اندازه ۲-۳ درصد از وزن بدن ماهی فاهاکا را به عنوان غذا تغذیه کنید.

     

    پافر فاهاکا

     

    بیماری های ماهی پافر :

    1. بیماری اسکلرودرما (Scleroderma)
    بیماری اسکلرودرما باعث تغییر رنگ ماهی و افزایش ضخامت پوست آن می‌شود. در صورت شناسایی زودهنگام بیماری، می‌توان با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند سولفادیازین، درمان این بیماری را آغاز کرد.

    2. بیماری غدد خارجی (External gland disease)
    این بیماری باعث تورم غدد خارجی ماهی فاهاکا و ظاهر شدن نقاط سفید روی بدن آن می‌شود.

    درمان این بیماری با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند کلرامفنیکل، تتراسیکلین و سولفادیازین صورت می‌گیرد.

    3. بیماری ویروسی (Viral disease)
    این بیماری باعث تغییر رفتار ماهی و دیده شدن لکه‌های سفید روی بدن آن می‌شود.

    برای درمان این بیماری، می‌توان از آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند اینترفرون استفاده کرد.

    4. بیماری قارچی (Fungal disease)
    این بیماری باعث تشکیل پوسته‌های سفید روی بدن ماهی می‌شود.

    در صورت شناسایی زودهنگام بیماری، می‌توان با استفاده از آنتی‌فانگال‌هایی مانند فلوکونازول، کلوتریمازول و ایتراکونازول، این بیماری را درمان کرد.

    با توجه به اینکه ماهی پافر یک نوع ماهی آکواریومی است، برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها و حفظ سلامت ماهیان، باید شرایط مناسب در آکواریوم فراهم شود. تغذیه مناسب، تمیز کردن آب آکواریوم و نگهداری در دمای مناسب از جمله مواردی هستند که برای حفظ سلامت ماهیان ضروری هستند.

    اطلاعات علمی درباره ماهی پافر فاهاکا

    نام عمومی : پافر رود نیل ، نواری ، فاهاکا

    نام علمی : Tetraodon lineatus , Nile Puffer , Banded Puffer , Fahaka Puffer

    گونه های مشابه | نامهای دیگر : ندارد

    اندازه : تا ۱۸ اینچ ( ۴۵ سانتی متر) ولی در اسارت معمولا کوچکتر است .

    بومی : افریقا . رود نیل

    شرایط مخزن : نسبتا بزرگ با تعدادی صخره گرد و فضای کافی برای شنا کردن .

    خصوصیات رفتاری : بشدت پرخاشگر و مهاجم . نسبت به همنوعان خصوصا ودیگر ماهیها نیز مهاجم است . تنها و در یک مخزن اختصاصی نگهداری کنید .

    دما : 28 – 25 درجه سانتی گراد

    شرایط شیمیایی : آب شیرین ، سبک تا نیمه سخت و در حدود خنثی . 15 -5 PH 6.5 – 7.5  dH

    رژیم غذایی : غذاهای زنده و منجمد گوشتی . گوشت مرغ ، ماهیچه ، کرم خاکی ، حلزون .

    جنسیت : اختلاف ظاهری چندانی بین نر و ماده وجود ندارد، تنها در هنگام تولید مثل اختلاف کمی در رنگ دو جنس دیده می شود .

    تولید مثل : به ندرت در آکواریوم تکثیر شده است ، احتمالا به شدت تهاجمی بودن این ماهی زیبا سبب شده که افراد زیادی نسبت به تکثیر آن علاقه ای نداشته باشند .

    توضیح : مانند دیگر پافرها دندانهای سخت و تیز و ترسناک این گونه می تواند بشدت به همسایگانش صدمه بزند . حلزون و صدفهای کوچک را باید در رژیم غذایی آنها گنجاند تا دندانهایشان ساییده و کوتاه شود زیرا دندانهای پافر ها دارای رشد دایمی ست.

    امیدوارم اطلاعات کافی در رابطه با ماهی پافر فاهاکا به دست آورده باشید.

    میتوانید سوالات خودرا در بخش نظرات از ما بپرسید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴۴ رای
    بازگشت به لیست

    5 دیدگاه در “ماهی پافر فاهاکا شرایط نگهداری،غذا و خصوصیات رفتاری

    1. علی گفت:

      این که میگن سمیه چطوریه دست میشه زد بهش؟؟

    2. مصطفی گفت:

      نخست از شما بخاطر اطلاعات مفیدتونن.واسه من ۳ سالشه از بچگی بزرگش کردم ولی خب دلم واسش میسوزه احساس میکنم خیلی تنهاست چیکار کنم جفت بخوره؟
      من از اول دماشو رو ۳۰ تنظیم کردم تو این شرایط رشد کرده خب تویه این دما گیاه عمل نمیاد میتونم دما رو تا ۲۶ پایین بیارم که بتونم گیاه واسش بزارم؟ ماهی نمیمیره؟؟؟

      1. amir danesh گفت:

        بله دوست عزیز مشکلی پیش نمیاد

      2. مهراد درویشی گفت:

        دندان های ماهی من سیاه شده علت چیه؟

        1. farzad گفت:

          اهمیتی ندید . مهم نیست

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *